interieurstudie
situatie
plattegrond begane grond
plattegrond verdieping
massastudie
massastudie
massastudie
interieurstudie
Kerk Son

Odeon ontwerpt nieuw icoon voor Son

Het kerkbestuur van de Parochie Sint Petrus’ Banden Son heeft Odeon Architecten uitgenodigd een visie te presenteren voor een nieuwe kerk.

We werden uitgedaagd om een modern gebouw te ontwerpen met veel referenties naar religie en maatschappij. Onze keuze voor een gebouw met een deels transparante architectuur, geborgenheid en sereniteit, dat zich bij uitstek leent voor vele sociale en maatschappelijke functies mag gerust een succes worden genoemd.

“Wij verlaten een prominent gebouw en willen daar een even prominent maar kleiner gebouw voor terug. Een icoon voor het dorp zoals dat in de voorbereidingsstukken voor de plannen expliciet is benoemd.” Aldus de opdrachtgever.

We hebben ons ook uitgesproken over de stedenbouwkundige invulling rond de nieuwe kerk. Daar worden, in het kader van de haalbaarheid van het plan, nog vragen bij gesteld omdat onze visie afwijkt van de visie van het dorpsbestuur. Dat betekent, dat het laatste woord is aan het dorpsbestuur, wil Son zijn nieuwe icoon kunnen krijgen.